Home sweet home

Oma asuntomme on teettänyt jonkin verran töitä reissua ajatellen. Ajattelimme yrittää saada asuntomme vuokralle reissun ajaksi, mutta tiesimme, että 6kk:n vuokra-aika tulisi rajaamaan paljon potentiaalisia vuokralaisia pois. Päätimme laittaa vuokran matalaksi (kattaa juuri ja juuri asunnon juoksevat kustannukset), jotta olisi hyvät mahdollisuudet löytää joku, ja ettei tarvitsisi jättää asuntoa tyhjilleen. Laitoimme vuokrailmoituksen parille nettisivustolle ja ensimmäisten kahden viikon aikana kyselyitä tulikin yllättävän paljon, useat olisivat halunneet vuokrata pidemmäksi aikaa, joka ei sopinut taas meidän suunnitelmiin, kuitenkin lopulta vuokralainen löydettiin suhteellisen helposti ja vuokrasopimus kirjoitettiin alkavaksi kesäkuun alusta jatkuen vuoden loppuun saakka.

Vuokrasimme asuntomme osittain kalustettuna, ajatuksena oli, että muuttokin olisi paljon helpompi tehdä, kun ei tarvitsisi koko asuntoa tyhjätä, mutta kylläpä sitä tavaraa tuntui siltikin riittävän! Useampi kuormallinen vietiin henkilöautolla ja isoimmat tavarat haettiin viimeiseksi tutun pakettiautolla. Muuttolaatikoiden keskellä tuli elettyä pari viikkoa. Muuttopuuhissa ja siivouksissa vierähti reippaasti aikaa- samalla toki tuli käytyä töissä ja hoidettua muita matkajärjestelyjä muuttotouhujen lomassa. Me molemmat olemme kotoisin samalta paikkakunnalta, Lappajärveltä, joten muuttotavarat vietiin kotikonnuille vanhempien nurkkiin odottamaan ensivuotta.







Muutto tuli tehtyä aika kiireessä, mutta kuitenkin ihan aikataulussa ja asunto saatiin onneksi luovutettua hyvissä ajoin pois alta, se oli suuri helpoitus ja konkreettinen askel kohti reissua! Viimeisen viikon olemme asuneet kotikonnuillamme Lappajärvellä ja sieltä päin tuli myös kuljettua töissä vielä viimeiset työvuorot.

Kaiken hulinan ja kiireen keskellä, oli kuitenkin rentouttavaa tulla Lappajärvelle maaseudun rauhaan, peltojen ja metsien keskelle, sekä tietysti kauniin järven rannalle. Asuin Lappajärvellä ensimmäiset 20 vuotta elämästäni ja senkin jälkeen on tietysti tullut käytyä harva se viikko kotikonnuilla, kun vain töiltäni on ehtinyt. Vaikka puuhaa on riittänyt viime päivinä, onneksi on ehtinyt käydä kävelemässä järven rannalla, sekä lenkkeilemässä tutuilla metsäreiteillä ja ehtinyt juoda aamuteet parvekkeella katsellen vesisadetta ja välillä jopa aurinkoa. Pesispelikin tuli nähtyä! Lappajärvi on kaunis paikka, varsinkin kesäisin ja kyllä täällä ne omat juuret on ja tulee aina olemaan! Täältä on hyvä lähteä maailmalle, mutta myös palata takaisin!
Veljenpojan pesisturnaus







~Where we love is home- home that our feet may leave, but not our hearts~
-Oliver Wendell Holmes

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Malesia: Löhöilemässä Langkawilla

Reissun viimeinen etappi- Japani!

Singaporen sykkeessä

Haaveilusta tositoimiin

Unelmat kantavat kauas

Oh New York, New York- 'Ison Omenan' makuja

Uusi-Seelanti; Pohjoissaari- kaatosadetta ja hobitteja

Malediivit- It's a paradise!

Australia-From Sydney to Cairns osa 2/2

Elämää Edinburgh'issa- pienistä vastoinkäymisistä Edinburgh'in lumoihin