Malediivit- It's a paradise!


14.-21.11.2017

Väsyneinä Sri Lankan seikkailuista oli kertakaikkisen autuas fiilis syödä aamupala aamuyöllä Colombon kentällä ja hypätä auringonnousun aikaan Malediiveille menevään koneeseen. Silmissä suorastaan kiilui jo kuvat turkoosista merestä, valkoisista hiekka-atolleista ja palmupuista. Saavuimme Korean Airi’lla Malén saarelle (tuo Malediivien pääkaupunki, joka on myöskin maailman pienin pääkaupunki) kukonlaulun aikaan 14. Marraskuuta. Siirtyminen resorttisaarille oli todella helppoa, lentokentältä löytyi jokaisen resorttisaaren toimipiste, jossa matkustajia odoteltiin saapuvaksi ja sieltä ohjattiin oikeaan veneeseen (tietysti väh. päivää ennen oli pitänyt ilmoittaa resorttiin lentotiedot, jotta tiesivät olla vastassa).

Maléssa, Lentokentällä

Veneen kyytiin ja menoksi:)

Malé

Pienen googlailun jälkeen päädyimme viettämään viikon kahdella eri saarella. Resorttisaaria löytyy montakymmentä Malediiveilta, hinta alkaen keskimäärin 200€/yö, mutta nykyään on myös mahdollista matkustaa paikallisten asuttamille saarille ja tämän myötä Malediiveille voi jopa nykyään budjettimatkustaa! Paikallisten asuttamilta saarilta löytyy useita, hyviä  hotellivaihtoehtoja, esim. 40- 80€ hintahaarukalla, myös halvempia resorttityylisiä hotelleja on tarjolla. Huomioitavaa toki on, että Malediiveillä valtauskontona on islam, tarkoittaen, että paikallisten asuttamilla saarilla ei voi esim. ostaa alkoholia (tätä tietenkin kierretään tuomalla ”baariveneitä” rannalle), pukeutuminen tulisi olla korrektia, polvet ja olkapäät peitettyinä ja erikseen on merkitty ranta-alueet, jossa voi olla uikkareilla ja vähemmissä vaatteissa. Resorttisaarilla meno on vähän ns. ”vapaampaa”. Päädyimme itse resorttisaariin, olihan tässä tulossa ihan juhlapäivä, sellainen kuin allekirjoittaneen synttäripäivä ja tavoitteita Malediiveille ei ollut kuin kolme: 1.Rentoudu 2. Nauti 3. Toista edelliset.

Päädyimme ensimmäiseksi kolmeksi yöksi Biyadhoo Resort saarelle (247€/yö sis. venekyyditykset, aamupala, lounas&illallinen). Sinne oli n.45 minuutin venematka lentokentältä. Saari oli edullinen resorttisaareksi, mutta se, millä rahaa tehdään on venekuljetukset, jotka maksavat toistasataa. Tämä resortti oli ehkä vanhahko, mutta meille ihan soppeli ja luksusta. Myös se, että Biyadhoon saaren ympäröivää koralliriuttaa oli kehuttu yhdeksi hienoimmista, houkutteli, oli ollut kova hinku sitten Australian päästä taas kunnon mestoille snorklaamaan! Buffet ruokailut olivat loisteliaita, eipä ollut tullut piiitkään aikaan nähtyä sellaista ruokamäärää buffetpöydissä, sitä ihan häkeltyi, jotta syömiseksihän tuo lomailu Biyadhoolla meni!

Biyadhoo island










Lisää näitä kyllä kiitos:)

Asumuksemme


Perushuone, josta löytyi kaikki tarpeellinen

Ensimmäiset pari päivää satoi kaatamalla vettä vähän väliä, mikä ei sinänsä haitannut, ilman että veden lämpötila oli siltikin +30’C. Nappasin myös Sri Lankalta pienen flunssan, joten tuli ensimmäiset pari päivää sairasteltua, mutta oli kyllä mukava vain löllötä partsilla, katsella sadetta ja lukea hömppäkirjoja (ja käydä muutaman tunnin välein ahtamassa itsensä täyteen buffetpöydän antimia).

Biyadhoon saari oli todella pieni, sen käveli ympäri 20minuutissa, kuitenkin saari oli todella vehreä ja kaikki hotellirakennukset sulautuivat ja upposivat hyvin puiden ja pensaiden keskelle, väki myös levittäytyi pitkin saarta, joten tuntui, että sai olla ihan omissa oloissa luonnon helmassa ja aaltojen loiskeissa, eikä ollut vielä sesonkiaika, joten senkin puoleen tilaa riitti.









Tänne vois jäädä..love it!



Lazy days










Rapuja löytyi sadottain saarelta







Pikkuflunssasta toivuttuani, oli vihdoin aika lähteä snorklaamaan riutalle, vuokrasimme snorklauskamat ja lähdimme uiskentelemaan ympäri saarta. Koralliriutta oli valtavan kaunis asukkeineen! Vesi oli matalaa korallien päällä, joten täytyi mennä tiettyjä polkuja pitkin, ettei loukannut itseään teräviin koralleihin. Riutan reuna oli kyllä mieletön, monien kymmenien metrien pudotus tuonne kirkkaaseeen turkoosiin veteen ja eksoottisia, värikkäitä kaloja ja muita otuksia uiskenteli ympäriinsä. Fijiltä lähtien olin toivonut, että törmäisin uidessa tai snorklausreissulla kilpikonnaan ja pääsisi uimaan kilpikonnan vierellä ja täällä tuo toivomus vihdoin toteutui! Ihan paras synttärilahja, tuli snorklatessa jopa neljä kilpikonnaa vastaan, todellakin off the bucket list. 

Snorklaamaan!

Biyadhoo Home Reef







Merikilpikonna uiskenteli vastaan!


Meitsi Ihan fiiliksissä :)!


Dream come true :)

Hassunnäköisiä ja värikkäitä kaloja uiskenteli  jokapuolella; Powder Blue surgeon fish vas. ylhäällä,
Butterfly fish oik. ylhäällä, alhaalla kuvassa Unicorn fish ja Clown Trigger Fish

Riutalla asuteli myös black tip reef shark- haita. Vauvahait uiskentelivat ihan rantahiekan ja veden rajalla matalassa, ne näki hyvin rannalta ja vedessä kahlatessa menivät usein jalkojen vierestä ohi. Vähän syvemmällä kulki isompia haita. Olihan siinä oma jännityksensä kun vastaan ui yli metrin- puolitoista kokoinen black tip reef shark, päässä alkoi tietenkin soida tappahain tunnari ja ehkä vähän syke kiihtyi. Hait olivat supernopeita ja heti, kun huomasivat ihmisen, olivat jo uineet todella kauaksi (ei siis kuvia ehtinyt juurikaan napata). Aikuiset hait sen sijaan uivat ja saalistavat avomerellä, joten niitä ei (onneksi) tullut nähtyä, mutta olipahan elämys uida kilpikonnien ja haiden kanssa, sekä muiden hassujen meriotuksien kanssa, niiin nautin!! Toisella puolella saarta oli kovemmat merivirtaukset, tuli opittua niistä yhtä ja toista, kun snorklailin riutan rajalla, jossa toisella puolella kymmeniä metriä syvää ja toisella puolella vain vajaa metrin verran vettä korallien päällä,  ja jouduin virtaukseen, joka heitti noin vain minut matalaan veteen korallien päälle ja korallit raapaisivat aikamoiset verijäljet molempiin reisiin, arvet varmasti jää muistoksi, mutta ompahan arvilla hyvä tarina! 

Vauvahai rantavesissä

Kaukaa otettu kuva, hait olivat liian vikkeliä,
keskellä kuitenkin  näkyy riuttahai (Black Tip Reef Shark)

Fiiliksissä snorklailusta:)



Kolme yötä Biyadhoolla kuluvat kuin siivillä ja oli aika siirtyä seuraavalle saarelle, Bandokselle loppuajaksi, fiksuinta oli mennä takaisin lentokentälle ja sieltä hypätä Bandos saaren veneeseen, saarien väliset kuljetukset olisivat muutoin maksaneet törkypaljon. Bandos oli vain 15 minuutin venematkan päässä lentokentältä, mikä oli ihan näppärää lähtöpäivänä.

Bandoksen paattiin :)





Bandos island oli huomattavasti tasokkaampi ja paljon isompi resortti, kuin Biyadhoo. Olimme varanneet sieltä tietenkin sen halvimman huoneen (263€/yö sis. aamupala ja venekuljetukset), mutta paikalle saavuttaessa meidät oli upgreidattu (ilman lisäkustannuksia) merenrantavillaan omalla ulkotilajacuzzilla! Hiphei, ei valittamista!! Villa oli todella kiva ja väkeä ei kauheasti villan kohdalla olevalla rannalla ollut, joten oli aika luksusta!




Meidän möksä



Antti otti ilon irti luksuselämästä:D

liskoja kämppiksenä


Löytyi uima-allaskin meidän villan takaa,
vaikka tuli kyllä oltua meren äärellä itse kokoajan:)

Saari oli vähän isompi, sen kiersi rantoja pitkin kävellen n. tunnissa ympäri. Saarella oli useampi baari, ravintola ja kahvila, josta sai syötävää, meidän varaukseen kun kuului vain aamupala. Päivät kuluivat meressä lilluen ja rannalla kirjaa lukien, sekä snorklaten, nauttien elämästä. Bandoksen riutta ei ollut tosin niin hieno kuin Biyadhoo’n, mutta kiva sielläkin oli snorklailla! Mahtavat olivat maisemat ja aurinko porotti pilvettömältä taivaalta, vesi oli lämmintä kuin linnunmaito ja merivillassa oli kiva asustella!



Valkoinen hiekka varpaissa ja turkoosimeri edessä,
mun lemppariainekset kasassa :)














Hiphei!


Saaren ympäri kävelemässä

Saaren muita majoja



Snorklaamassa Bandos home reef'illä


Anemone fish



Hai uiskentelee korallien takana (kuvassa keskellä)


Hassunnäköinen Needlefish

Keskellä isoa kalaparvea, jossa satoja tai tuhansia kaloja


The Crown of Thorns -meritähti

Takaisin chillaamassa..







Kauniita aurigonlaskuja








21.Marraskuuta oli aika sanoa heipat Malediiveille, päivä sattui olemaan myös synttäripäiväni ja olikin ihana yllätys, kun aamupalalla hotellin väki yllätti minut synttärikakulla (olivat syynänneet passin tarkkaan!) ja olipa muuten hyvää suklaakakkua! Siitä olikin hyvä lähteä Air Asian lennolle kohti Bangkokia, Bangkokissa kävimme vain pyörähtämässä, koska olimme edellis-iltana varanneet jatkolennon Kambodžan puolelle. Sen verran kuitenkin ehti, että lähdimme ruhtinaalliselle synttäri-illalliselle, Malediiveille oli niin kallista, ettei siellä paljoa mitään erikoista tai extraa viittinyt ostella, joten Thaikkulassa tuli kyllä tilattua sivullinen eriruokia alkupaloista jälkkäreihin ja juomiin! Muutama tunti tuli käytyä nukkumassa ja siitä pienessä unenpöpperössä matka jatkui Kambodžan puolelle, olipahan ikimuistoinen synttäripäivä!

Viimeiset vilkutukset draamaattisesti rannalla ja
aamupalan kautta kohti lentokenttää ..

Onneksi yllärisuklaakakku lämmitti mieltä ja helpotti
paratiisista lähtemisen tuskaa ;)

Kohti Bangkokia

Synttäri-illallista Bangkokissa


..Ja aamulla aikaisin Kambodžassa

Malediivit olivat mieletön paikka, paratiisi, käymisen arvoinen paikka ainakin kerran elämässä ja voihan olla, että hamassa tulevaisuudessa nuo atollit jäävät meren alle, joten tulipahan käytyä! Resorttisaaret ovat kalliita, siitä ei pääse yli eikä ympäri, mutta olivat kyllä joka pennin arvoisia! Sesonkiajan ulkopuolella matkustaminen on aina paras matkustusajankohta (omasta mielestä ainakin!), löytyy hyviä tarjouksia eikä ihmisiä ole tungokseksi asti. Tuli kyllä nautittua; turkoosin hohtavassa meressä, valkoisessa hiekassa ja palmupuissa on vain jotain niin maagista! Tänne voisi palata uudestaankin, mielenkiintoista olisi lähteä kauimmaisille atolleille, jonne lennetään Málen kentältä vesitasolla. Halvempia paratiisikohteita, mutta yhtä kauniita on Fiji ja Filippiinit, joita voin kyllä lämpöisesti suositella, Suomesta päin tosin Fijille on aikamoinen matka. Onhan se ihana fiilis, kun sai viikon tallustella paljain jaloin näillä Malediivien paratiisisaarilla, lämmittää ajatus, sitten palatessa kylmään kotosuomeen!



~Advice from the Ocean; Be shore of yourself, come out of your shell, 
expand your horizon, don't get tide down, let worries drift away, think big, live deep~
-Good life beach quotes


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Malesia: Löhöilemässä Langkawilla

Reissun viimeinen etappi- Japani!

Singaporen sykkeessä

Haaveilusta tositoimiin

Unelmat kantavat kauas

Oh New York, New York- 'Ison Omenan' makuja

Uusi-Seelanti; Pohjoissaari- kaatosadetta ja hobitteja

Australia-From Sydney to Cairns osa 2/2

Roadtrippin'- Mighty Yosemite