Los Angeles & Hollywood

Roadtripin jälkeen meillä oli vielä viikko aikaa tutustua Los Angelesiin! Yhden yön ehdimmekin jo viettää Long Beachilla, josta suuntasimme, auton palautettuamme, Anaheimin kautta Hollywoodiin.

L.A.:n seudulla kulkee L.A. Metro Local-paikallisliikennebussi, kertalipun hinta 1,75$, mutta päädyimme käyttämään pääosin Uberia. Oli kätevää, kun pääsi halvalla taxilla ovelta ovelle, eikä tarvinnut miettiä bussiaikatauluja, Suomessa Uber taitaa toimia vain Helsingin alueella. Itse käytimme Uber Pool’ia, mikä oli halvin vaihtoehto, jaettu taxi, johon hyppää muita kyytiin, hintaa tuli 3-4$/hlö, kun kuljimme lähialueilla L.A:ssa.

Olimme jo Suomesta käsin varanneet majoituksen neljäksi yöksi, 13.-17.7. Hollywoodista, buukkasimme halvimman hotellin, minkä löysimme. Hotelli oli mielenkiintoinen, Hollywood Dream nimeltään, 75€/yö, kaunis nimi, mutta hyvin kaukana todellisuudesta, talo muistutti ehkä enemmänkin Hotel Transylvaniaa (jos tiedät elokuvan), sopivasti hautausmaakin kulman takana. Vastapäätä oli Paramount Pictures, joka valtasikin kokonaisen korttelin halleineen. Hienoa oli, että hotellin edessä olevalta kadulta näkyi suoraan nuo kuuluisat Hollywood kukkulat ja kirjaimet! 

Hollywood Dream- hotelli oli kokonaan vinossa, lattiat viettivät reippaasti. Huone kyllä oli iso ja tilava, päällisin puolin ok, mutta lähempää tarkastelua ei sitten kestänytkään. Huoneessa oli oma pieni keittiökin kaasuhellalla, mutta ei ainuttakaan kattilaa tai astioita, joten ruuan kokkaaminen ei onnistunut. Pesuhuone oli (sanotaa nyt vaikka) rustiikkinen, petivaatteet ja pyyhkeet olivat vanhoja ja tahrasia, samoin kun yleisilme ylipäätään, mutta budjettimatkailuun oikein soppeli tukikohta, jos ei pienestä hätkähdä. Sijainti oli myös loistava, kävelymatkan päässä Hollywoodin keskustasta eikä aamuisin kynsittänyt, joten todennäköisesti luteitakaan ei ihme kyllä ollut sängyssä! 

Hotellissa asui kummallista väkeä ja meillä oli mielenkiintoinen naapurirouva, joka oli jo asunut kauemman aikaa hotellissa. Naapurirouva oli hamstraaja ja oli vuorannut huoneensa lattiasta kattoon kaikennäköisellä rojulla. Oven hän sai juuri ja juuri auki ja oven vieressä oli nojatuoli, jossa rouva istuskeli ovi auki 24/7 ja poltti tupakkaa ja tuijotteli meitä, kun menimme ohi.

Hollywood Dream-hotellimme

Ensimmäisenä päivänä lähdimme Hollywood Bulevardille, keskustaan tutkimaan paikkoja. Hollywood on ehkä jämähtynyt kultaiselle 60-70-luvulle ja nousee kerran vuodessa loistoonsa, kun pidetään Oscar Gaala. Ei siis mitenkään erityisen nätti tai glamourinen paikka, mutta on siinä oma hohtonsa! Hollywood on täynnä isoja rakennuksia ja halleja, jotka ovat filmistudioita tms, ei mitenkään kaunista nähtävää, toki mielenkiintoista olisi päästä käymään sisällä noissa halleissa, siellä olisi varmasti kaikenlaista jännää! Historiallinen paikka Hollywood oli toki, ja monet vanhat ravintolat ja rakennukset ovat olleet suuressa osassa mukana luomassa historiaa filmiteollisuudessa, joten sen puoleen käymisen arvoinen paikka! Kävimme kävelemässä noilla Walk of Fame -tähtikaduilla, menimme Chinese Theatre’n pihalle tutkimaan kuuluisuuksien jättämiä tekstejä, käden-ja jalanjälkiä ja kiertelimme Bulevardin kauppoja.






Walk of Fame












Dolby Theatre sisäpiha






Chinese Theatre





Tom Cruise  kopio löytyi kadulta..

..kuin myös Marilyn!

And the Oscar goes to...








Kävimme myöskin haikkaamassa legendaariselle maamerkille, Hollywood kyltille! Hotellilta oli matkaa n.7km kyltille, eli 14km edestakaisin (pääseehän sinne bussilla tai Uberilla, mutta teki mieli lähteä pidemmästi reippailemaan). Päätimme lähteä vasta iltapäivästä, jolloin jo aurinko alkaisi laskemaan ja olisi vähän viileämpää, asteita oli kuitenkin +35’C. Hollywood kyltille ja -kukkuloille kävely oli hikistä puuhaa, pelkkää ylämäkeä tietenkin. Kävelimme kyltin alapuolelle, matkaa olisi ollut vielä 2km, jos olisi halunnut nousta oikein sinne kirjaimien taakse ja katsomaan näkymiä Los Angelesiin, meillä tosin alkoi vesivarastot olla tyhjiä, joten päätimme lähteä takaisinpäin kävelemään hotellille. Hienoa oli kuitenkin nähdä ihan läheltä tuo maamerkki!



Kahvitauko






Seuraavana päivänä kävimme kävelemässä hotellimme vieressä sijaitsevalla Hollywood Forever hautausmaalla. Hautausmaalle on haudattu paljon kuuluisuuksia, ja on siis siitä tunnettu. Tapasimme vanhan hauskan miehen hautausmaalla, joka itseasiassa olikin hautausmaan työntekijä, hän esitteli meille paikkoja ja kertoi ketä tunnetuimpia sinne on haudattu. Hautausmaa olikin omalaatuinen, ”Hollywoodmainen” paikka, muistokirjoitukset olivat hauskoja ja omaperäisiä, hautakivet ja muistomerkit erikoisia, persoonallisia. Hautausmaalla sijaitsi pieni lampi, jolla kävimme kävelemässä. Hautausmaalla eli myös 10 kissaa ja useita riikinkukkoja! Siellä myös järjestettiin elokuvailtoja viikonloppuisin, sai istua nurmikolle piknikille ja katsoa isolta valkokankaalta leffaa. 
























Hautausmaalta päin kävelimme Hollywoodin keskustan laitamille syömään, tietysti Chipotleen, josta oli jo tullut jenkkireissun aikana vakkariruokapaikka Taco Bellin ja mäccärin ohella. Ruokailun jälkeen päätimmekin tilata appsilla Uber Poolin ja lähteä illaksi L.A. Downtownille. Downtownilla ei kyllä oikeastaan ollut mitään erikoista. Muutama korkeampi rakennus keskustassa. Kävelimme vähän sivukaduille ja ne olivatkin täynnä kodittomia sekä ja/tai alkoholisteja ja narkkareita. Ikävä ilmiö, johon on kyllä törmännyt jokaikisessä paikassa, mutta kaikista eniten se näkyi L.A:n katukuvassa, tai sitten täällä tuli vain enemmän käveltyä sivukujilla.


L.A. Downtown











L.A. by night

Viimeisenä Hollywood aamuna vietimme 'lazy morning'- aamua ja mietimme jaksaisiko oikeastaan tehdä mitään. Puolilta päivin saimme kuitenkin virtaa sen verran, että päätimme lähteä Universal Studios’ille, pitihän siellä päästä käymään ja se sijaitsi vain 7 mailin päässä hotelliltamme. Tilasimme liput netin kautta, jolloin ne sai vähän halvemmalla, lipulle hintaa tuli kuitenkin huikeat 110$/hlö ja otimme vain peruslipun, kalliimmalla lipulla olisi päässyt jonojen ohi ja VIP lipulla saanut oman oppaan +muita etuja.

Otimme Uber Poolin Studiosille. Kävelimme Universal City Walk’ia pitkin, jossa oli paljon ruokapaikkoja, kahviloita, karkkikauppoja ja joitain shoppailumahdollisuuksia, ostimme jugurttijäätelöä ja kahvia ja suuntasimme Universal Studios’in elämyspuistoa kohti, siellä oli vähän samanlainen fiilis ja näkymät kuin Disneylandissa. Puisto oli jaettu osiin teemoittain.



Universal City Walk




Parhaimmat Cinnabonit mitä olen ikinä syönyt, löytyi täältä!








Kiertelimme ensiksi Upper Lot’illa ja päädyimme leffasta tuttuun Waterworld- esitykseen, joka oli juuri alkamassa. Show oli puiston esityksistä paras! Näyttelijät olivat tuttuja sivunäyttelijöitä mm. CSI:stä, Training Day- leffasta yms. Waterwold esitys kesti n.20 minuuttia, se oli alusta loppuun aitoa äxöniä! Leffakohtaus liveteatterina! Stuntit olivat huikeita, tippumisia korkealta veteen, kun jotakuta lyötiin tai ammuttiin, vesijeteillä hyppyjä jne. lentokone tuli jopa lavasteseinän takaa näyttämölle, huikea esitys! Waterwoldista kun oli kyse, ei myöskään esityksestä selvinnyt kastumatta, alussa kolmeen osaan jaettua yleisöä lämmiteltiin huudattamalla, jos ei huutanut tarpeeksi kovaa, niin heitettiin vesiämpärillä tai vesitykillä vedet päälle. Tai sitten sai ihan muuten vain vettä niskaan!



Waterworld

Waterwordin jälkeen menimme Walking Dead attraction- kierrokselle. Tämä kierros tapahtui kävellen (jos olet sarjaa katsonut, niin voit kuvitella millaisissa lavasteissa kuljimme). Menimme sisälle hyljättyyn pimeään sairaalaan, joka oli täynnä verijälkiä, zombeja (näyttelijöitä pelottelemassa joka kulman takana) ja zombien ruumiita, sieltä sitten yritimme selvitä pois! Reitti oli vain 10min kestävä, mutta pelottavan hauska!

Walking Dead-kierroksella







Zombien jälkeen kävimme kiertelemässä Springfieldissä, Simpsoneiden maailmassa, päädyimme lähistölle katsomaan lyhyttä Special Effects- showta. Esityksen jälkeen suuntasimme Lower Lot’ille Jurassic Park ride’lle. Ride oli käytännössä iso kumivene, jolla mentiin jokea pitkin Jurassic Park maailmassa, lopuksi Tyranosaurus Rex yritti hyökätä ja kumivene putosi vesiputousta pitkin vauhdilla alas veteen. Kyydissä kastui melkein kokonaan, mikä ei yhtään haitannut, vain päinvastoin, viilenti mukavasti kuumana hellepäivänä!

The Simpsons- maailmassa

Jurassic Parkin vieressä olisi ollut Transformes the Ride 3D, mutta sen jätimme välistä ja menimme jonottamaan Revenge of the Mummy- The Rideen. Muumiokyyti olikin high speed-vuoristorata (vasta kun istuin kyytiin, tajusin mihin olinkaan itseäni viemässä), joka meni pimeässä luolassa, lavasteissa ja välillä lähti taaksepäin ja jostakin suihkutettiin ”sumua”. Kiljuin kuin pikkulapsi, ja koko muumiotarina jäi sen puoleen kokematta, kun pidin silmät kiinni koko matkan, mutta kerrottakoon, että Antti huusi myös! Kauhea kokemus, tuntui että maha tippui matkan varrelle ja kävelykyky meni, mutta hyvät sävärit siitä sai! 

Suuntasimme seuraavaksi legendaariselle tunnin kestävälle Studio Tour’ille ( Must kierros, jos Universal Studios’illa käy!). Hyppäsimme junakärryyn istumaan ja lähdimme kiertelemään Universal Studiosin rakennuksia. Oli huikeaa nähdä lavasteet, esim. feikki New York, ”Euroopan kadut” tai villi länsi! Täällä kuvattiin esim. How I Met Your Mother ja CSI sarjoja, sekä legendaarisia elokuvia, kuten Jurassic Park, Paluu tulevaisuuteen, Tappajahai jne. jne. Pääsimme kokeilemaan Jurassic Park lavasteita; kuinka ykskaks iski tulva ja joki syöksyi meitä kohti, sekä näimme Tappajahain ja Mailmojen Sota leffan lavasteet!

Kierrokseen sisältyi kaksi 3D kokemusta, mitkä olivat kerrassaan huiketa!! Maailman suurin 3D experience King Kong 360 3-D! Menimme sisälle pimeään halliin, meitä pyydettiin laittamaan 3D lasit päähän, sivuilla menivät jätti elokuvakankaat ja pian olimmekin King Kong- maailmassa, ei ollut väliä minne katsoi, joka puolella oli viidakkoa ja kokemus tuntui aidolta! Meidän junavaunu alkoi heilumaan ja pomppimaan, menimme ”viidakossa” ja isot eläimet yrittivät hyökätä, vettäkin roiskui meidän päälle, liaanit menivät poikki ja tipuimme rotkoon (tuntui ihan todelliselta, otti mahasta ja itsekin tartuin kiinni vaunun penkkiin!). Huikea kokemus! Viimeisenä 3D kokemuksena jouduimme keskelle Fast& Furious- Supercharged takaa-ajoa! Oli kyllä kerrassaan mieletöntä!

Studio Tour- kierroksella, New York-lavasteissa

Jurassic Park- lavasteissa


Maailmojen sota-leffan kuvauspaikalla

Studio Tour’in jälkeen lähdimme Simpsoneiden maailmaan syömään Moe’n baariin Krusty burgerit, sen jälkeen jatkoimme matkaa The Wizarding World of Harry Potter- maailmaan, joka oli juuri kesäkuussa avattu tänne (mutta kerrottakoon, ettei vedä vertoja tietenkään Lontoon WB studio tourille, jossa varsinaiset Potter elokuvat on kuvattu!!) Harry Potter maailmassa oli tietenkin kiva kävellä ja tutkia velhokauppoja, siellä olisi ollut myös kaksi ridea, johon ei jaksettu alkaa jonottamaan, ne olivat vuoristoratoja ja olimme juuri syöneet, joten jätimme vuoristoradat välistä. 

Päädyimme kuitenkin viimeiseksi Itse ilkimys- maailmaan, Gru’n taloon ja Minion Mayhem Rideen. Se oli 3D kyyti, jossa meitä yritettiin kouluttaa hyviksi kätyreiksi, minioneiksi, 3D elämys oli niin vauhdikasta ja värikästä ja vuoristoratamaista (vaikka istuimme siis paikoillamme), että minulla meni ihan pää sekaisin ja juuri syöneenä meinasi vähän olla huono olo! llalla pimeän tullen alkoi Tylypahkan valoshow, minkä kävimme katsomassa, se oli kyllä mahtava! Valoshown jälkeen olikin hyvä lähteä hotellia kohti nukkumaan!

Wizarding World of Harry Potter




Antti Tonttu








Tylypahka

Tylypahkan valoshow


Hollywood-päivät olivat tulleet päätökseensä ja suuntasimme Uberilla kohti takaisin rannikkoa, matka kesti n.40 min Redondo Beachille, josta olimme buukanneet viimeiseksi kolmeksi yöksi, 17.-20.7 huoneen Redondo Inn& Suites motellista, huone maksoi 100$/yö. Motelli oli 500m päässä merenrannasta ja hyvä matkan päässä LAX- lentokenttää. Alunperin olimme miettineet suosittua Santa Monicaa tai Venice Beachia, mutta jäljellä olevat majoitukset menivät rajusti yli budjettimme, toisaalta kyseiset rannat ovat suosittuja turistien keskuudessa, joten oli kivempi sittenkin olla hiljaisemmalla rannalla.

Vietimme kolme päivää rannalla, emmekä tehneet yhtään mitään! Oli mukava vain olla ja löhötä, olihan tässä menty tukka putkella viimeiset 5viikkoa. Pakkasimme rinkkoja paremmin ja vahvistimme Fijin majoituksia/kyytejä, buukkasimme pari motellia Fijiltä ja Uuden Seelannin päästä ja olimme vain.

Redondo Beach oli kiva leppoisa paikka, paljon hyviä ruokapaikkoja (ruokamarketista löytyi jopa Pandan lakuja ja motellissa oli usein suomalaista kahvia) ja puhdas ranta, toki aallot olivat todella korkeita, että uiminen jäi vähän vähemmälle, olisi pitänyt olla surffilautaa tms mukana, mutta kivaa rentoa löhöilyä joka tapauksessa. Motellin kulman takana oli itsepalvelupesula, jossa saimme kätevästi pestyä kaikki vaatteemme ennen Fijille lähtöä. Oli aika pistää USA niin sanotusti pakettiin ja suunnata mieli Fijin suunnalle! 20.7. iltapäivästä lähdimme Metro Local bussilla kohti LAX’ia. Bussipysäkki oli motellin vieressä ja bussilinja vei LAX’in bussiasemalle, lipun hinta 1,75$/hlö, matka kesti n. tunnin ja bussiasemalta otimme ilmaisen airshuttlebussin Tom Bradley-terminaaliin, helppoa ja halpaa! Oli aika heittää hyvästit USA:lle ja lähteä piiitkälle yölennolle kohti Nadia. 

Vakkariruokapaikassa, Redondo Beachin Chipotle'ssa

Redondo Beahilla













löytö paikallisesta pikkukaupasta:)


Pyykkiäkin täytyy pestä joka viikko!

Kuudessa osavaltiossa tuli vierailtua, lukuisia kaupunkeja ja kyliä tutkittu, huikeita kansallispuistoja, ihania ihmisiä tavattu, kaikenkaikkiaan hieno reissu ja mahtavat 5 viikkoa, yippie kay yay USA!


Rinkat selkään...

..ja taas mennään :)!


~From the South Bay to the Valley, from the West Side to the East Side, everybody's very happy, cause the sun is shining all the time, looks like a another perfect day, I love L.A.~
-Randy Newman





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Malesia: Löhöilemässä Langkawilla

Reissun viimeinen etappi- Japani!

Singaporen sykkeessä

Haaveilusta tositoimiin

Unelmat kantavat kauas

Oh New York, New York- 'Ison Omenan' makuja

Uusi-Seelanti; Pohjoissaari- kaatosadetta ja hobitteja

Malediivit- It's a paradise!

Australia-From Sydney to Cairns osa 2/2

Elämää Edinburgh'issa- pienistä vastoinkäymisistä Edinburgh'in lumoihin